DeClick lanceert nieuw productiehuis ‘Makers Mob’

DeClick Makers Mob is het nieuwe productiehuis van DeClick. Het productiehuis is ontstaan vanuit de behoefte van jongeren die eerder aan lokale projecten van DeClick hebben meegedaan om zich verder te ontwikkelen op creatief vlak. De (oud-)deelnemers en andere geïnteresseerden kunnen zich aansluiten bij de Makers Mob. Op vrijdag 28 oktober is de startbijeenkomst op kantoor bij DeClick.

In de afgelopen anderhalf jaar heeft DeClick op 19 locaties in verschillende gemeenten in de provincie Groningen werkplaatsen georganiseerd. In de werkplaatsen van DeClick komen creatieve jongeren onder begeleiding van professionals samen om van elkaar te leren en hun talenten te ontwikkelen. Uiteindelijk werken de jongeren naar een product toe waarin allerlei verschillende disciplines aan bod komen. Denk hierbij aan film, muziek, beats maken, rappen, skaten, cosplay, dansen en graffiti.

Na een periode vol produceren en experimenteren was er een afsluitend evenement in de vorm van de Makers Meetup. Tijdens deze Meetup heeft DeClick iedereen die in de provincie heeft meegedaan bij elkaar gebracht om elkaar te leren kennen en om te laten zien wat ze bij DeClick hebben gemaakt en geleerd. Daar kwam de vraag vanuit de jongeren voor een vervolg en de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en verdieping. Vanuit die behoefte is nu het nieuwe productiehuis Makers Mob gelanceerd. Er zijn nog enkele vrije plekken voor enthousiaste en creatieve jongeren met enige ervaring die zich willen aansluiten.

Groningen – Euvelgunnerweg 17 – vrijdag 28 oktober van 17:00 tot 21:00 uur

Over DeClick
DeClick is een participatieproject voor jongeren die iets met cultuur willen doen of daar al mee bezig zijn en hier graag samen met anderen aan willen werken. In een werkplaats gaan tussen de 6 en 15 jongeren een tijd met elkaar aan de slag. In de werkplaatsen van DeClick begeleidt en inspireert een werkplaatsleider jongeren bij het samen maken van een product. Hij of zij inventariseert waar de jongeren mee aan de slag willen en richt naar hun wensen de werkplaats in. 

Samenwerkingspartners
DeClick Makers Mob wordt mogelijk gemaakt door o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Groningen.