Wat is DeClick

Wat is DeClick

DeClick komt naar jouw buurthuis, jongerencentrum of dorpshuis, met alles wat nodig is om digitaal muziek te produceren. Samen vormen we productieteams (Clicks) waarmee je aan de slag gaat om elkaars muziek beter te maken en van elkaar te leren.

DeClick met jou

Produceer jij zelf muziek, wil jij zelf muziek produceren en zoek jij anderen waarmee jij jouw passie wilt delen? Bij DeClick werken we in productieteams (Clicks) van producers, rappers, DJ’s, zangers en/of andere muzikanten. Onder begeleiding van een professioneel producersteam ga je aan de slag gaan om muziek te produceren en uiteindelijk te releasen. Ook als je nog niet veel ervaring hebt met muziek produceren, ben je welkom. Waar jij bent, gaan wij samen verder.

DeClick offline

Wil jij ook een Click bij jou in de buurt? Neem dan contact op en we kijken hoe we het samen mogelijk maken. Wat we in de basis nodig hebben is een ruimte in een dorpshuis, buurt- of jongerencentrum waar we regelmatig samen aan de slag kunnen.

DeClick online

Om elkaar ook online te ontmoeten is er DeClick Community, waar je online je muziek kunt delen en feedback krijgt van een team van professionele producers van DeClick.

DeClick met het onderwijs

DeClick biedt ook verschillende soorten workshops digitaal componeren aan voor het primair en voortgezet onderwijs. Op een laagdrempelige wijze kunnen kinderen en jongeren kennis maken met het zelf produceren van muziek.

Beats&Lyrics One

Reeks van 2 workshops van 75 minuten waarin in tweetallen een beat geproduceerd wordt, die online te beluisteren en te downloaden is na de workshop.

Beats&Lyrics Two

Reeks van 4 workshops van 75 minuten waarin in tweetallen een beat geproduceerd wordt en een raptekst geschreven wordt. Deze raptekst wordt opgenomen en gepresenteerd op de laatste workshopdag.

Ableton Live

Reeks workshops waarin, voor deelnemers met voldoende kennis over het produceren van muziek, op computers wordt gewerkt aan een song in Ableton Live.

Sonic Pi: programmeren van muziek

Tijdens een workshop van 75 minuten leren leerlingen de basis van programmeren, terwijl ze melodieën en ritmes maken en deze bewerken met effecten.

info@declick.nl | copyright: DeClick