Première eerste voorstelling van DeClick Makers’ Mob in Cultuurhuis De Klinker

De jongeren van DeClick Makers’ Mob hebben zelf een voorstelling ontwikkeld rondom het thema ‘gelijkheid’. Binnen het productiehuis van DeClick hebben ze tijd en ruimte gekregen om te experimenteren en om zich verder te ontwikkelen op creatief vlak. Het resultaat mag er zijn! Op donderdag 6 juli is de première van “Zie je mij nou echt?” in Cultuurhuis De Klinker. Kom je ook?

“Zie je mij nou echt?” is niet zomaar een voorstelling, maar een prachtige ode aan gelijkheid en inclusiviteit. Waarom hebben mensen zo snel hun oordeel klaar? Kun je als jongere nog gewoon jezelf zijn? Door middel van creatieve uitingen, zoals liedjes, monologen, spoken word, theater, video’s en het gebruik van AI, hebben de jongeren deze thema’s op een bijzondere manier tot uitdrukking gebracht. Hierdoor is het resultaat van deze samenwerking iets om trots op te zijn. De basis van de voorstelling, die je ook wel kunt bestempelen als muziektheater, bestaat uit zelfgeschreven liedjes. Dat belooft wat! 

Op donderdag 6 juli zal de première van deze bijzondere voorstelling plaatsvinden in Cultuurhuis De Klinker. Een avond waarbij jong talent de kracht van gelijkheid en inclusiviteit laat zien en het publiek weet te raken. Het wordt een avond vol emotie, ontroering en inspiratie. Mis deze kans niet om deze jongeren te steunen en te genieten van een prachtige voorstelling die je nog lang bij zal blijven. Zien we jou daar echt?

De entree is gratis en je kunt kaartjes reserveren door te mailen naar info@declick.nl

Winschoten – Cultuurhuis De Klinker – donderdag 6 juli om 20:30 uur

Over DeClick Makers’ Mob
In de afgelopen twee jaar heeft DeClick op 19 locaties in verschillende gemeenten in de provincie Groningen werkplaatsen georganiseerd. In de werkplaatsen van DeClick komen creatieve jongeren onder begeleiding van professionals samen om van elkaar te leren en hun talenten te ontwikkelen. Uiteindelijk werken de jongeren naar een product toe waarin allerlei verschillende disciplines aan bod komen. Denk hierbij aan film, muziek, beats maken, rappen, skaten, cosplay, dansen en graffiti.

Na een periode vol produceren en experimenteren was er een afsluitend evenement in de vorm van de Makers Meetup. Tijdens deze Meetup heeft DeClick iedereen die in de provincie heeft meegedaan bij elkaar gebracht om elkaar te leren kennen en om te laten zien wat ze bij DeClick hebben gemaakt en geleerd. Daar kwam de vraag vanuit de jongeren voor een vervolg en de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en verdieping. Vanuit die behoefte is het productiehuis Makers’ Mob gelanceerd.


Samenwerkingspartners
DeClick Makers Mob wordt mogelijk gemaakt door o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Groningen.