Over DeClick

DeClick is er voor jongeren die graag samen met anderen creatief aan de slag willen. Bij DeClick komen creatievelingen bij elkaar om van elkaar te leren en hun talenten te ontwikkelen. Dit kan van alles zijn: skaten, graffiti, beats maken, fotografie, vloggen, dans, presentatie, productie, techniek. DeClick komt naar de jongeren toe in hun eigen jongerencentrum. Onder begeleiding van mensen uit het creatieve en culturele werkveld gaan ze samen aan de slag om hun skills te ontwikkelen in werkplaatsen.

De afgelopen twee jaar heeft DeClick op 19 locaties in de provincie Groningen culturele werkplaatsen georganiseerd. Uiteindelijk werken de jongeren naar een product toe waarin de verschillende disciplines aan bod komen. Na een periode vol produceren en experimenteren was er een afsluitend evenement in de vorm van de Makers Meetup.

Tijdens deze Meetup heeft DeClick iedereen die in de provincie heeft meegedaan bij elkaar gebracht om elkaar te leren kennen en om te laten zien wat ze bij DeClick hebben gemaakt en geleerd. Daar kwam de vraag vanuit de jongeren voor een vervolg en de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en verdieping. Vanuit die behoefte is het productiehuis Makers’ Mob gelanceerd. Het meest recente resultaat van het productiehuis was de succesvolle voorstelling ”Zie je mij nou echt?” waarvan de première in De Klinker in Winschoten was.

DeClick is een project van De Rijdende Popschool en wordt mede mogelijk gemaakt door:


VSBfonds
J.B. Scholtenfonds en het H.S. Kammingafonds (SKF)
Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP)
Cultuurfonds
Jacques et Anne Fonds
Provincie Groningen
Gemeente Oldambt
Gemeente Het Hogeland