DeClick Graffitigroep Delfzijl opent kunstwerk op fietstunnel 

De afgelopen maanden heeft een groep jongeren uit Delfzijl, onder leiding van Klaas Lageweg, geoefend op hun graffitikunsten. Klaas Lageweg is een professionele graffitiartiest uit Groningen. Deze graffiti-groep is tot stand gekomen door een samenwerking tussen jongerenwerk Candanz welzijn en DeClick. De groep is begonnen met oefenen op houten platen. Vervolgens zijn zij te werk gegaan in een pand in de Balticparkflat, die de beheerder vrijgegeven had. De flat wordt eind dit jaar gesloopt. Hierdoor mochten de jongeren helemaal losgaan met graffiti in het pand. Na een aantal maanden oefenen heeft de graffiti-groep hun eind project neergezet op de fietstunnel tussen het Vestingpark en het Wilhelminapark.

Op 29 mei 2021 vond er in Delfzijl de expositie dag plaats van het werk van de graffiti-groep.

Deze dag begon om 12.00 uur bij de fietstunnel. Na een opening door Stan (stagiair DeClick), een woordje van Niels (projectleider DeClick) en Syndey (één van de graffiti artiesten), opende wethouder Meindert Joostens het werk bij de fietstunnel.

Hiermee opende de heer Joostens ook de expositie dag.Op deze expositie dag konden mensen komen kijken naar het werk van de jongeren bij de fietstunnel en in de Balticparkflat. De expositie dag was een succes. De mensen die langkwamen waren enthousiast over het werk dat de jongeren van de graffiti-groep toelichtte. Nu dit project afgerond is, zullen de jongeren verder gaan met andere projecten die zij aangereikt hebben gekregen. Hieronder zullen dit waarschijnlijk ook nog andere projecten onder leiding van DeClick zijn.

Ben je door bovenstaand bericht nieuwsgiering geworden naar DeClick? Neem dan contact met ons op via info@declick.nl en meld je aan bij een van onze werkplaatsen via declick.nl/aanmelden