DeClick start een nieuwe werkplaats in Winsum
 

Foto: Luna Roosenstein

Donderdag 8 juli aanstaande wordt er in Jeugdsoos de Pluu in Winsum de start van DeClick Winsum georganiseerd.. Bij DeClick komen jongeren vanaf 12 jaar samen om te werken aan hun creatieve skills. Het is een plek waar jongeren bij elkaar komen en elkaar inspireren, met eigen inbreng van ideeën voor leuke uitdagende activiteiten. Dit kan met hiphop, TikTok, dj-en, dansen, vormgeven, graffiti, muziek maken, skaten, filmen, spoken word, fotografie, freestyle voetbal, kortom alles wat creatief is en waar jongeren mee bezig zijn.

In deze startwerkplaats van DeClick kunnen jongeren, met hulp van professionals, aan de slag met beats maken, Dj'en, techniek, dans, teksten schrijven, film en/of fotografie. In 2 uur werken we toe naar een kleine eindpresentatie.

Jongeren kunnen zich dan ook aanmelden voor het vervolg van DeClick in Winsum. Degenen die meedoen vormen een groep die aan de slag gaat om in 8 werkplaatsdagen naar een presentatie toe te werken. De groep kan dan werken een een film, videoclip, een liveshow, of wat de groep zelf bedenkt. 

De professionals die de startwerkplaats leiden zijn: 
Anne Corporaal: Theater en filmmaker en muzikant.
Mart Hento: Producer van o.a. Boef en Kraantje Pappie