GRONINGS VUUR

Gronings Vuur is een reizend cultuurprogramma dat continu neerstrijkt in een ander gebied in de provincie Groningen. Ons motto is om de spirit van vuur zichtbaar te maken met cultuur. De Rijdende Popschool was in september 2019 hierbij betrokken en tot en met december 2020 zal De Rijdende Popschool een deel uitmaken van Gronings Vuur, een cultuurproject dat 7 gemeenten van de provincie Groningen zal bezoeken. In elke gemeente creëert De Rijdende Popschool een werkplaats genaamd DeClick, een nieuw project waar jongeren die actief bezig willen met popcultuur zich voor kunnen aanmelden.

Wij zoeken daarom jongeren die zich cultureel bezighouden met het maken van muziek met een instrument of met de computer (bijvoorbeeld EDM, Beats, Trap etc), film, dans, fotografie, theater, het schrijven van lyrics of gedichten . Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen of ken je iemand die mee wilt doen? Schrijf je dan meteen in!

Deelnemers hoeven niet virtuoos te zijn op een instrument, of veel ervaring hebben met muziek en kunst om mee te mogen doen. Het belangrijkste is dat je wilt samenwerken en gemotiveerd bent om nieuwe dingen te maken.

Met de groep jongeren die zich aanmeldt vormen we in elke gemeente van Gronings Vuur Werkplaats DeClick, die wordt ingericht met een mobiele studio voor opnames, oefenruimtes en ook kleinere werkstations om met computers muziek, film, theater, dans, lyrics ,gedichten, blogs of andere dingen te maken. In Werkplaats DeClick gaan we 2 volle dagen samenwerken aan producties, kunst. 

In de workshops en Werkplaats DeClick wordt je begeleidt door pop artiesten die zelf actief bezig zijn hun eigen carrière vorm te geven. Uiteindelijk wordt er in elke gemeente van Gronings Vuur een eindproject gepresenteerd.

agenda

11 oktober – Muziekdag Gronings Vuur Stadskanaal 

18 oktober – Werkplaats Gronings Vuur Stadskanaal 

22 oktober – Kick off bijeenkomst DeClick Hoogezand (aanmelden)

25 oktober – Werkplaats Gronings Vuur Stadskanaal